Grevemosehus er en gammel skovløberbolig, der er blevet istandsat og indrettet som den stod anno 1900-1920. Her køres historiske forløb med fokus på sammen-hængen mellem natur og menneske. Læs mere.

Se Introfolder til Grevemosehus 
(PDF optim. til to-sidet print).

Biskop Svanes Vej 48
3460 Birkerød

Tlf. 45 82 28 56

mail@naturskolerne.dk

Find vej

 
Grevemosehus netop nu
Gang i køkkenhaven

En skøn solskinsdag i starten af maj var årets haveklasse på besøg i Grevemosehus for at tilså køkkenhaven. I år er det 4.B fra Sjælsøskolen, som hjælper til med at så, plante, luge og vande havens afgrøder hele sommeren igennem. Sideløbende med havedagene i Grevemosehus har klassen forløb hjemme på skolen i Natur/Teknik om planter og deres livscyklus. Og hvis alt går som planlagt (og mosegrisene ikke når at gøre for meget skade…) kan de nyde godt af alle anstrengelserne til august/september, når de som de første kan høste af kartoflerne, gulerødderne, rodfrugterne osv. Når efteråret går på hæld og frosten truer, kommer klassen for sidste gang og hjælper med at tømme køkkenhaven for de sidste afgrøder, som de får med sig hjem.
 

 
 
 
Søg aktiviteter
 
Flg os p Facebook
Grevemosehus' historie
Hvis du vil vide mere om livet og beboerne i skovløberboligen, og om Rude skovs udvikling gennem de sidste 150 år kan du downloade et hæfte på 43 sider her. Hæftet er udgivet i dec. 2011 af Grevemosehus´ Venner i samarbejde med Natur-skolerne i Rude Skov og Raadvad.
 

 
 
Naturskolerne.dk       Tlf. 45 80 59 26       mail@naturskolerne.dk       Raadvad 50, 2800 Lyngby