Udskriv
 

Historisk indlevelse - en dag i år 1900

Hvordan mon hverdagen så ud for en skovløberfamilie for ca. 100 år siden? Hvad bestod familiens arbejde i, hvad lavede børnene og hvordan klarer man en hverdag uden elektricitet, indlagt vand og kloak?
Vi skruer tiden tilbage til dengang supermarkeder, badeværelser og elektricitet i hjemmet ikke var noget, almindelige mennesker kendte til. Gennem indlevelse, sanseindtryk og praktiske opgaver lever eleverne sig ind i en anderledes verden som barn eller besøgende hos skovløberen i Grevemosehus.
Om aktiviteten

Sted:

Grevemosehus

Målgruppe:

3. klasse, 4. klasse, 5. klasse

Fag/læreplan:

Skolefag: Natur/teknologi, Skolefag: Madkundskab, Skolefag: Historie
J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D

Varighed:

4 timer

Mål:

Læringsmål:
- eleven kan nævne forskelle mellem en hverdag for 100 år siden og nu.
- eleven kan fortælle om hvordan man lavede mad, vaskede tøj og fik lys og varme uden elektricitet og indlagt vand

Drejebog:

Forløbet starter med en fortælling om livet som skovløberfamilie omkring år 1900. Herefter bliver eleverne inddelt i grupper som derefter arbejder med forskellige praktiske gøremål, som alle relaterer sig til dagligdagen i et skovløberssted for 100 år siden.

Afhængig af årstiden og af hvilke emner, klassen er i gang med, kan nogle af følgende gøremål/aktiviteter indgå: arbejde i køkkenhaven, brændesankning og brændesavning, madlavning over husets brændekomfur, tøjvask med vaskebræt, syning på symaskine med håndsving osv.
Der bliver også tid til at lege med gammeldags legetøj som stylter, tøndebånd mm.

Forløbet afsluttes fælles – typisk med spisning af den mad nogle af eleverne har tilberedt over brændekomfuret.

Opgaver for lærere og pædagoger:

Klassens lærer skal på forhånd have indgået aftaler med naturvejlederen om, hvilke aktiviteter forløbet skal indeholde, og hvilke af disse aktiviteter klassens lærere kan stå for under forløbet. 
Booking
Du kan booke læringsaktiviteten her hvis du er fra en folkeskole i Rudersdal, Lyngby eller Gentofte Kommuner. Er du fra en anden målgruppe, skal du sende os en mail.
 
Husk
Praktisk tøj efter årstiden til en dag udenfor.
Madpakke og drikke.
 

 
 
 
Naturskolerne.dk       Tlf. 45 80 59 26       mail@naturskolerne.dk       Raadvad 50, 2800 Lyngby